Slaný koláč se špenátem, karamelizovanou dýní, slaninou a ricottou, malý trhaný salát

Kategorie: Masová jídla
Počet porcí:
Ingredience
Dione Špenát listový mražený 2 kg
Vitana Pizza těsto 10 ks
Agrimex Cibule kostka - mražená 100 g
Agrimex Česnek celý mražený 20 g
Agrimex Dýně Bambino mražená 500 g
Vitana Tymián 5 g
Chef Club Extra panenský olivový olej BIO 30 ml
Chef Club Crème Excellent 100 ml
Řepkový olej 50 ml
Ricotta 250 g
Vejce 4 ks
Trhané saláty 150 g
Cherry rajčata 100 g
Červená cibule 25 g
Postup
  1. Pizza těsto Vitana připravíme dle návodu a rozválíme ho do potřebné velikosti a tloušťky. Troubu si předehřejeme na 200 °C. Pekáč, plech nebo gastronádobu vymažeme olejem, vložíme vyválené těsto a zatížíme ho např. fazolemi nebo hrachem, aby nevypuklo.
  2. Předpečeme cca 10 minut, poté vyndáme, necháme vychladnout a zbavíme ho fazolí či hrachu.
    Na oleji orestujeme kostičky dýně Bambino, zasypeme třtinovým cukrem a necháme lehce zkaramelizovat.
  3. Na oleji orestujeme dozlatova cibuli, česnek a přidáme špetku tymiánu. V míse vyšleháme vejce s ricottou a smetanou, jemně osolíme, přidáme orestovanou cibuli s česnekem
    a tymiánem, 2/3 zkaramelizované dýně a rozmražený, od vody vymačkaný špenát.
  4. Na korpus rovnoměrně nandáme zamíchaný špenát, posypeme zbylou dýní a vložíme do trouby. Pečeme při 140°C cca 45minut (podle výšky špenátové směsi).
  5. Trhané saláty ochutíme olejem, cukrem, solí a vinným octem a promícháme s cherry rajčátky a kolečky červené cibule. Můžeme podávat za studena i za tepla.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Aby se těsto nepřipálilo, můžeme formu můžeme vyložit pečícím papírem. Používejte velké druhy fazolí nebo hrachu, malé se rády zapečou do těsta. Pokud dáte špenátovou směs na syrové těsto, koláč nebude křupavý, ale blátivý. Pizza těsto Vitana použijte dle návodu na 10 porcí slaného koláče.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/slany-kolac-se-spenatem-karamelizovanou-dyni-slaninou-a-ricottou-maly-trhany-salat/

Použité produkty

Související recepty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz