Valašská kyselica s houbami a švestkami

Počet porcí:
Ingredience
Znojmia Zelí kysané 500 g
Chef Club Sušené houby 40 g
Vitana Nové koření celé 2 g
Vitana Paprika lahůdková mletá 20 g
Vitana Pepř černý celý 2 g
Vitana Bobkový list 3 g
Chef Club Smetana Crème Excellent 400 ml
Agrimex Cibule kostka - mražená 100 g
Sádlo vepřové 80 g
Papriková klobása 300 g
Agrimex Česnek celý mražený 25 g
Hladká mouka 50 g
Žebra vepřová uzená 1500 g
Švestky sušené 70 g
Zakysaná smetana 200 g
Postup
  1. Sušené houby namočte do vody. Uzená žebra nasekejte na menší části a dejte do většího hrnce s vodou (tak, aby byla ponořená) a přiveďte k varu. Poté snižte plamen a vařte 20 minut
  2. Na sádle zpěňte cibuli, přidejte slité a nakrájené zelí (nálev si uchovejte) a přidejte k žebrům. Přidejte prolisovaný česnek, nožičky klobásy vcelku (aby se během vaření nevysušila) a sušené švestky
  3. Namočené houby slijte a přidejte do polévky. Do sítka na koření vložte kuličky pepře, nového koření a bobkové listy a ponořte do polévky. Vařte zhruba 2 hodiny
  4. Uzená žebra a klobásu vyndejte a nechte vychladnout. Vyndejte koření. Smetanu smíchejte s moukou a zahustěte jí polévku. Dochuťte paprikou, solí a pepřem a podle chuti přilijte schovaný nálev ze zelí. Krátce povařte
  5. Klobásu nakrájejte na kolečka a maso ze žeber vraťte do polévky. Každou porci podávejte se lžičkou zakysané smetany

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Cena za porci: 13,37 Kč. Tento pokrm nejlépe vynikne s nádobím značky bonbistro.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/valasska-kyselica-s-houbami-a-svestkami/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz