Treska v těstíčku, čočkový salát s řapíkatým celerem a zakysanou smetanou (Společnost pro výživu)

Ingredience
Vitana Treska v křupavém těstíčku 150 g 1000 g
Citrón 30 g
Natur Červená čočka 1000 g
Čočka černá 400 g
Sůl 20 g
Olej na smažení 300 ml
Zakysaná smetana 200 g
Řapíkatý celer 30 g

Postup

Tresku osmažíme v rozpáleném oleji podle návodu. Mezitím smícháme oba druhy čočky a společně je uvaříme al dente v osolené vodě. Uvařenou a vychladlou čočku přisypeme k drobně pokrájenému řapíkatému celeru a jemně promícháme. Dále ochutíme zakysanou smetanu citrónovou kůrou, kterou servírujeme na talíř jako první. Poté přijde na řadu čočkový salát, na který klademe rozkrojenou porci smažené tresky. Dozdobit můžeme například hladkolistou petrželkou a pokrájenou jarní cibulkou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/treska-v-testicku-cockovy-salat-s-rapikatym-celerem-a-zakysanou-smetanou-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz