Pečené marinované kuřecí paličky s rizotem z krájených rajčat (Společnost pro výživu)

Ingredience
Kuřecí paličky - stehna 2200 g
Sůl 20 g
Vitana Sójová omáčka 30 ml
Cherry rajčata 200 g
Chef Club Krájená rajčata v tomatové šťávě 300 g
Máslo 100 g
Sýr Gran Moravia 100 g
Vitana Zeleninový vývar 100 ml
Řepkový olej 50 ml
Chef Club Arborio rýže 800 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 50 ml

Postup
Kuřecí paličky vložíme do sójové omáčky a necháme marinovat alespoň tři hodiny v chladu. Následně je vyskládáme do pekáče a pečeme při 130 °C přibližně 20 minut. Abychom je mohli ihned podávat, připravíme si mezitím vše ostatní. Na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, následně přisypeme rýži a zlehka ji ze všech stran opečeme. Přidáme krájená rajčata i se šťávou, promícháme a zalijeme částí teplého zeleninového vývaru. Na mírném ohřevu směs průběžně mícháme a vždy po vstřebání tekutiny opět dolijeme vývar. Rýži vaříme do polotvrdého zrna, tedy al dente. V tomto momentu můžeme sejmout z ohřevu. Zjemníme máslem a nastrouhaným sýrem. Rajčatové rissoto klademe na talíř jako první, následně přidáme marinované kuřecí paličky a pokrm dozdobíme cherry rajčaty, která těsně před podáváním orestujeme na pánvi.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/pecene-marinovane-kureci-palicky-s-rizotem-z-krajenych-rajcat-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Teď už vám nic neunikne! Získejte nejnovější informace o novinkách a produktech, tipech a doporučeních, receptech a další inspiracích. Rozesíláme maximálně jednou měsíčně.

Odebírat newsletter

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz