Kuřecí Teriyaki s jasmínovou rýží

Počet porcí:
Ingredience
Kuřecí prsa 1800 g
Chef Club Teriyaki - omáčka a marináda 400 ml
Chef Club Sójová omáčka - fermentovaná 200 ml
Chef Club Jasmínová rýže 800 g
Kokosové mléko 300 ml
Voda 1200 ml
Sůl 10 g
Sezam černý 50 g
Sezam bílý 50 g
Dione Brokolice růžičky mražená 200 g
Agrimex Pórek mražený 150 g
Sezamový olej 60 ml
Postup
  1. Smícháním Teriyaki a sojové omáčky si připravíme marinádu, do které vložíme kuřecí prsa alespoň na dvě hodiny, lépe však přes noc
  2. Maso pečeme v konvektomatu cca 15 minut, necháme odpočinout a rozkrájíme na plátky
  3. Marinádu zredukujeme na konzistenci hustého sirupu a do ní vložíme pokrájené maso
  4. Rýži připravíme ve směsi vody a kokosového mléka v konvektomatu, ideálně v rýžovaru
  5. Brokolici rozdělíme na malé růžičky, povaříme cca 4 minuty a vložíme do vody s ledem
  6. Pro dekoraci krátce restujeme na sezamovém oleji spolu s pórkem

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře

Cena za porci: 28,60 Kč. Tento pokrm nejlépe vynikne s nádobím značky bonbistro.

Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/kureci-teriyaki-s-jasminovou-ryzi/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz