Hovězí řízek v petrželové strouhance, salát z mini brambor a barevné čočky (Společnost pro výživu)

Ingredience
Hovězí kýta 800 g
Sůl 20 g
Řepkový olej 100 ml
Strouhanka 300 g
Hladkolistá petržel 100 g
Brambory 2000 g
Natur Červená čočka 100 g
Černá čočka 100 g
Řapíkatý celer 30 g
Chef Club Olivový olej z pokrutin Sansa/Pomace 50 ml
Citrón 50 g

Postup
Hovězí zadní nakrájíme na tenčí plátky a zlehka naklepeme. Následně je obalíme ve strouhance s jemně nasekanou petrželkou. Hovězí plátky osmažíme na pánvi v rozehřátém oleji. Oba druhy čočky smícháme a uvaříme v osolené vodě. V osolené vodě uvaříme také mini brambory a ty poté smícháme s čočkou. Do směsi přidáme najemno pokrájený řapíkatý celer, citrónovou kůru, dochutíme solí a naposledy lehce promísíme. Nejdříve servírujeme salát z mini brambor a barevné čočky a na něj poklademe na nudličky nakrájený hovězí řízek. Dozdobíme sekanou petrželkou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/hovezi-rizek-v-petrzelove-strouhance-salat-z-mini-brambor-a-barevne-cocky-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz