Dušená vepřová kýta na slanině, kaše ze žlutého hrášku, marinovaná rukola (Společnost pro výživu)

Ingredience
Vepřová kýta 800 g
Slanina 100 g
Natur Hrách žlutý loupaný půlený 900 g
Máslo 100 g
Cibule 100 g
Rukola 40 g
Chef Club Telecí tekutý fond 400 ml
Hrášek mražený zelený 100 g
Chef Club Farmářský steak 5 g
Sůl 20 g

Postup
Vepřovou kýtu ochutíme solí a kořením farmářský steak. Připravené maso zavakuujeme do sáčku a umístíme do vodní lázně, kde ho necháme zvolna táhnout přibližně 4 hodiny při 70 °C. Jakmile bude maso připravené, vyjmeme ho z obalu a můžeme ihned podávat. Mezitím si proto připravíme žlutý hrách, který uvaříme ve vodě do změknutí. Vidličkou ho následně rozmačkáme do kašovité konzistence a ochutíme solí. Cibulku opečeme na másle, přidáme slaninu a zelený hrášek. Směs zalijeme telecí šťávou, kterou si zhotovíme podle návodu. Počkáme, až se tekutina svaří na požadovanou konzistenci. Připravené maso krájíme na plátky, které umístíme na hrachovou kaši a nakonec dozdobíme omáčkou a opečeným zelený hráškem. Doplníme nasekanou rukolou.

Tisk receptu

Tip šéfkuchaře
Více informací o nutričních hodnotách i alergenech tohoto receptu naleznete v publikaci Výběr receptur Společnosti pro výživu.
Sdílej
https://www.orklafs.cz/cs/dusena-veprova-kyta-na-slanine-kase-ze-zluteho-hrasku-marinovana-rukola-spolecnost-pro-vyzivu/

Použité produkty

Staňte se našimi fanoušky

Novinky na váš e-mail

Kontakty

Orkla Foods Česko a Slovensko a.s.
Mělnická 133
277 32 Byšice

+420 800 111 736
food.service@orkla.cz